Tisková zpráva: Panevropská strana Volt slaví svobodu a demokracii

Tisková zpráva: Panevropská strana Volt slaví svobodu a demokracii

16. 11. 2022 14:15:19 UTC
Volt Česko je součástí velké oslavy v centru Prahy. V dolní části Václavského náměstí, na Můstku, je plánované shromáždění na podporu Evropské unie Mů

16. listopadu 2022, Praha – Letos si připomínáme již 34. výročí sametové revoluce. Je to událost, po které jsme se vrátili do demokratické Evropy a posléze vstoupili do Evropské unie. Poslední roky poznamenané populismem a nacionalismem ukazují, že naše přítomnost v demokratickém klubu západních států není samozřejmostí. Proto je třeba si tento milník naší historie znovu připomenout a to přímo velkolepou oslavou svobody a demokracie v centru Prahy.

17. listopad je státním svátkem, kdy si připomínáme Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. Vztahují se ke dvěma historickým milníkům, jež od sebe dělí půl století: uzavření českých vysokých škol 17. listopadu 1939 a začátek sametové revoluce 17. listopadu 1989

Volt Česko je součástí velké oslavy v centru Prahy. V dolní části Václavského náměstí, na Můstku, je plánované shromáždění na podporu Evropské unie Můstek 2022: Česko, Evropa, Ukrajina, Svět, které pořádá spolek Pulse of Europe a Volt je jedinou zastoupenou politickou stranou. Můžete také podpořit petice za větší evropskou integraci a euro.

Akce spojuje výročí 17. listopadu s aktuálním evropským a světovým děním. "Protože naše svoboda není jen o nás. Svobodné Česko přetrvá jen v demokratické a sjednocené Evropě a svobodném světě", uvádí Pulse of Europe. Vedle dalších proevropských organizací se zde setkáte i se zástupci  českého Voltu - první celoevropské strany a s jejím předsedou Adamem Hankou. "Svoboda a demokracie rozhodně patří mezi hodnoty, které je v dnešní době nezbytné chránit. Jsem přesvědčený, že nejefektivněji si je udržíme pouze v rámci silné a spojené Evropské unie", říká Hanka.

Ambicí Voltu je řešit výzvy moderního světa pomocí evropských řešení a zároveň tak budovat společnost, která bude mít ty nejvyšší standardy ochrany životního prostředí, kde občané dokážou rozvíjet svůj skutečný potenciál, který je základním stavebním kamenem každé demokracie. 

Vedle oficiálního průvodu, kde budou i zástupci organizace Pulse of Europe, Ukrajiny a Íránské opozice, potkáte členy Voltu přímo na stánku a můžete jim položit své otázky a podpořit tak zmíněné hodnoty přímo.

Oslavte svobodu a demokracii a poznejte zároveň lidi z Voltu. Akce začíná  17.11.2021 od 14:00 ve spodní části Václavského náměstí na Můstku.

Volt je celoevropské progresivní hnutí, které působí již ve více než 30 zemích. Prosazuje celoevropská řešení současných globálních výzev a podporuje užší spolupráci v Evropě.

Další informace o naší politice:

Lucie Michel Lekešová
Komunikační tým Volt Česko
+420 605 875 305
lucie.michellekesova@volteuropa.org